חרדה מאוכל

חרדה מאוכל

חרדה מאוכל – ריפוי עמוק באמצעות תרפיית שלושת הממדים

חרדה, היא פחד עיקש ומתמשך מפני דבר שאינו קורה כרגע ואינו ממשי. שורשיה נעוצים במחשבות וברגשות שליליים, שקנו לעצמם אחיזה בתודעה מסיבה כזאת או אחרת.
לעיתים קרובות, הסיבה היא טראומת עבר לא פתורה: חוויה קשה כלשהי, שגרמה לכאב וסבל אשר הולידו רגשות קשים כגון פחד, אשמה, בושה, צער עמוק, או חוסר אונים, אשר נצרבו בתודעה ונקשרו בתוכה בקשר הדוק ויציב, עם המצב או הגירוי המקורי שגרם להופעתם.

למידע נוסף לחצו כאן
 

מושא החרדה (אותו גירוי או מצב שנתפס כמפחיד), יכול להיות כל דבר ולעיתים, הוא מתקבע ככזה בגלל קשר עקיף שלו לחוויה הטראומטית ולאו דווקא משום שהוא היה הגורם הישיר להתרחשותה.
לדוגמא, אדם שלקה בהתקף לב כשהוא נמצא לבדו בתוך מעלית, עלול לפתח חרדה מפני מקומות סגורים (או באופן ספציפי יותר, מפני מעליות), משום שהוא מקשר בתודעתו בין הכאב, חוסר האונים והפחד ממוות שנגרמו בגלל ההתקף, לבין השהייה במעלית.
עם זאת, חרדה לא חייבת להיות תולדה של טראומה ולעיתים היא עניין נרכש, שלומדים אותו. זה נכון בעיקר אצל ילדים צעירים, שחלק גדול מהלמידה שלהם על העולם נעשית באמצעות התבוננות בהוריהם ובאנשים משמעותיים אחרים בסביבתם, וחיקוי ואימוץ של התפיסות ואופני ההתנהגות שלהם.

ישנם סוגים רבים של הפרעות חרדה:

  • חרדה חברתית
  • אגורפוביה – חרדה מהימצאות במקומות פתוחים, או ציבוריים
  • קלסטרופוביה – חרדה מהימצאות במקומות סגורים
  • חרדה בריאותית – מפני מחלות וסכנות גופניות
  • הפרעת סטרס פוסט-טראומטי (PTSD)
  • חרדת נטישה
  • ועוד

בין סוגי החרדות השונים, ישנה גם חרדה מאוכל, או מאכילה. חרדה זו יכולה להתבטא באופנים שונים כגון סירוב לאכול (המאפיין גם הפרעות אכילה כגון אנורקסיה נרבוזה), קשיי בליעה, השתנקות וחנק, או הקאה, אשר אין להם סיבה רפואית.

סיבות להתפתחות חרדת אכילה

חרדה מאוכל היא עניין קשה יותר לתפיסה בהשוואה לחרדות אחרות נפוצות יותר, משום שאצל רובנו, אוכל מקושר עם הנאה, בין אם בגלל שהוא מפיג את תחושת הרעב ומביא לתחושת שובע וסיפוק, ובין אם בגלל שהוא פשוט טעים.
יש כמה הסברים לתופעה:

  • אחת האבחנות המוכרות היא של הפרעת אכילה של גיל הילדות. הפרעה כזו עלולה להתפתח כביטוי למצוקה שתינוק חווה, כשהוא עובר מיניקה לאכילת מזון מוצק. מעבר לכך שהמעבר הזה הוא שינוי מהותי בצורת האכילה, בטעמים ובמרקמים של המזון – הוא גם מנתק את הקשר הפיסי ההדוק שהיה עד כה בין התינוק לאם בזמן האכילה ומרחיק פיסית בין התינוק לבין אמו.
  • הפרעת אכילה של גיל הילדות יכולה להיגרם גם כתוצאה מחוויה לא נעימה הקשורה באוכל (למשל, חנק, או כוויה מאוכל חם), שנצרבת בתודעת הילד כזיכרון קשה או כטראומה.
  • ישנם מקרים, בהם החרדה היא מפני עצם ההחדרה אל הגוף, של דבר חיצוני שמחולל בו שינויים. זה יכול גם להופיע כחלק מבעיה רחבה יותר של דימוי גוף וחוסר קבלה עצמית.
  • לעיתים, קושי לאכול מופיע רק בנסיבות מסוימות, למשל, רק בעת אכילה בחברת זרים, או בקבוצה גדולה. במקרים כאלה, יתכן כי החרדה היא לא בהכרח מאוכל, כי אם, חרדה חברתית.

ישנם הסברים נוספים לסוג זה של חרדה וכמובן, שחשוב לאבחן בדיוק את מהותה ואת הנסיבות שיצרו אותה.

טיפול עומק בחרדת אכילה

כדי להשיג ריפוי ממשי של בעיית חרדה, צריך להגיע לשורש שלה, להבין מדוע נוצרה ולטפל בכל הרבדים בהם היא באה לידי ביטוי: המחשבה, הרגש והגוף.
מבין כל השיטות הקיימות כיום לטיפול בחרדות, שיטת שלושת הממדים היא היחידה שמתייחסת ונותנת מענה הוליסטי, גם בפן הקוגניטיבי, גם בפן הרגשי וגם בפן הגופני.
שיטה זו מאתרת את הטראומה, מנטרלת מחשבות, תחושות ורגשות שליליים ומעכבים, ומטמיעה את מה שנכון ובריא, כך שההתניה והקשר החזק שנוצרו בין הטראומה לבין פעולת האכילה – מתפרקים מעצמם וחדלים מלהתקיים.
בשיטה זו, משולבים טכניקות טיפוליות וידע, הנשענים על הרפואה הסינית, על מדע הפיסיקה ועל הפסיכולוגיה, אשר מאפשרים למטפל למוסס חסימות רגשיות עד לרמת הביטוי שלהן בגוף, באופן שמשחרר תקיעויות ומאפשר זרימה חופשית מחודשת של אנרגיית החיים ושל חיוניות.

שמי בת אל חזן ואני מטפלת רגשית בשיטת שלושת הממדים.
אני מעמידה לרשותכם שנים רבות של ניסיון עם מטופלים ושל טיפול בסוגים שונים של חרדות, במהלכן נוכחתי שוב ושוב, עד כמה הקשר בין הגוף והנפש הוא חזק וכמה עוצמה יש בקשר ההדוק הזה, שניתן לכוונה למחוזות של ריפוי ושל החלמה .
אני מזמינה אתכם לטיפול עמוק ושורשי בסביבה בטוחה ומכילה, שיאפשר לכם להשתחרר מהחרדה אחת ולתמיד.

למידע נוסף, ולתיאום פגישת היכרות וייעוץ, צרו קשר:

בטלפון:  054-244-4457  |  באימייל:  batel@batelhazan.co.il  |  בטופס הפנייה בעמוד "צור קשר" באתר

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Table of Contents

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן