מטפלים בחרדות

פתרון לחרדות

פתרון לחרדות – טיפול וריפוי חרדות מן השורש

הנטייה האנושית הטבעית לזכור ולהדגיש את הדברים הרעים יותר מאשר את הטובים, לצד החשיפה הגדולה יותר מאי פעם, באמצעי התקשורת והמדיה החברתית לאיומים, תאונות, מלחמות, מגפות, מקרי אלימות ומשברים כלכליים, יוצרים עבור רבים מאתנו מציאות חיים מורכבת ולחוצה, הכרוכה בהתמודדות עם אתגרים רבים והמהווה קרקע פורייה להתפתחות חרדות.
שיעור המאובחנים כסובלים מהפרעת חרדה מקרב האוכלוסייה בעולם המערבי, הולך ועולה משנה לשנה ויש יותר ויותר אנשים, בטווח גילאים רחב מאד, שנוטלים תרופות נגד חרדה ודכאון (שתי הפרעות שנוטות ללכת יד ביד).

למידע נוסף לחצו כאן
 

מה ההבדל בין פחד לבין חרדה?

פחד הוא רגש ראשוני, שמתעורר כתגובה לגירוי שנתפס כמסוכן, המתרחש במציאות כאן ועכשיו. זהו רגש הכרחי וחיוני להישרדותנו, שמטרתו לגרום לנו להגיב באופן שירחיק מאתנו את הסכנה או יחסל אותה והוא מעורר בנו סדרת תגובות פיסיולוגיות והתנהגותיות, שמסתכמות בנקיטת פעולה מידית של "הילחם או ברח", אותה תגובה שרבים מאתנו מכירים כ" Fight or Flight".
כאשר מתעורר בנו פחד, מערכת העצבים הסימפתטית נכנסת לפעולה. זוהי מערכת העצבים האחראית להתמודדות עם מצבי לחץ. כניסתה לפעולה מתאפיינת בתגובות גופניות כגון עלייה בלחץ הדם, דופק מהיר, קוצר נשימה, אישונים מורחבים, רעד, יובש בפה ותסמינים נוספים.

חרדה לעומת זאת, קשורה בתחושות דומות שאדם חווה, שלא כתוצאה מסיכון מוחשי וללא קשר למה שקורה במציאות. עצם הרעיון שדבר מפחיד מסוים (מושא החרדה) עלול לקרות, גורם למתח וסטרס, גם כשהוא אינו מתרחש כעת ואולי לא יתרחש אף פעם.
ניתן להסתכל על חרדה כמעין "טוויסט" של רגש הפחד הראשוני, והפיכתו לעניין מתמשך ואינטנסיבי, שאינו תלוי מציאות.
כאשר אדם מתמודד עם חרדה לאורך זמן, הדבר גובה ממנו מחיר רגשי ונפשי כבד ובסופו של דבר, מתבטא גם במגוון צורות גופניות, מחליש את הסבולת הגופנית ויוצר חסימות ותקיעויות.
במקרים קיצוניים, החרדה יכולה לגרום לשינוי התנהגותי, להימנעות, לדיכאון, לסבל רב ולתפקוד לקוי.

כיצד ניתן לטפל בחרדה?

שכיחותן הגבוהה של הפרעות החרדה הולידה מחקרים רבים והביאה להתפתחות מגוון אסכולות, מהן צמחו סוגים שונים של מטפלים בחרדות ושיטות טיפול רבות מספור.
אפשר לסווג את שיטות הטיפול לשלוש קטגוריות עיקריות:

  • שיטות המתמקדות בשינוי התנהגותי, או בשילוב של טיפול קוגניטיבי והתנהגותי. אחת הבולטות שבהן, היא ה- CBT, המבוססת על ויסות קשיים רגשיים באמצעות שינוי דפוסי מחשבה והתנהגות שאינם מיטיבים עם המטופל. מתוכה צמחו טכניקות טיפוליות נוספות, כמו ERP, MCT ורבות אחרות.
  • שיטות המתמקדות בקשר שבין הקוגניציה לבין הגוף, כמו הביופידבק והנוירופידבק.
  • טיפולים הממוקדים אך ורק בפן הגופני (הנוירולוגי) של הבעיה – אלו הם הטיפולים התרופתיים. תרופות נוגדות חרדה מתערבות באחד או יותר מהגורמים הקשורים במערכת העצבים, אשר משפיעים על חרדה.

הבעיה העיקרית עם כל שלושת סוגי השיטות היא, שאף שיטה אינה עוקרת את הבעיה מן השורש ואינה מכחידה אותה לגמרי.
הטיפול התרופתי הוא סימפטומטי בלבד ואינו מרפא. הוא משכך את התסמינים ומביא להקלה, אך בלעדיו, החרדה תחזור. שאר השיטות, מאפשרות למטופל לרכוש ארגז כלים שיסייעו לו להתמודד עם החרדה בצורה טובה יותר ובמילים אחרות, מלמדות אותו כיצד לחיות טוב יותר לצד החרדה, וכיצד למתן אותה.
אבל כדי להיפטר לחלוטין מהחרדה ולהחלים ממנה, צריך לטפל בכל הביטויים שלה בנפש האדם, במחשבותיו, ברגשותיו ובגופו, לרדת לעומקה, ולמוסס את המחשבות שיוצרות אותה, בד בבד עם הרגשות הקשים שעולים בעקבותיהן ועם החסימות שנוצרות בגוף בגלל כל אלה.
תרפיית שלושת הממדים היא שיטת טיפול ייחודית, שעושה בדיוק את זה.

בשיטה זו, המטפל מגיע יחד עם המטופל אל התת-מודע שלו ומשנה באמצעותו את המחשבה, את הרגש ואת התחושה, כך שהחרדות יפסיקו מעצמן, באופן טבעי.
הטיפול הוא שילוב של טכניקות ושל אוצר ידע מעולמות הרפואה הסינית, הפסיכולוגיה והפיסיקה, והוא מטפל בכל הרבדים, כדי להשיג ריפוי מלא וקבוע, ושקט פנימי שאינו ניתן לערעור.

שמי בת אל חזן ואני מטפלת רגשית בשיטת שלושת הממדים.
אם נואשתם מלהתמודד עם החרדה, או שאתם מחפשים פתרון שורשי ואמתי – אני שמחה שהגעתם עד לכאן.
אני מזמינה אתכם להתנסות בטיפול מעמיק בסביבה בטוחה וחומלת, שיאפשר לכם להשתחרר מהחרדה אחת ולתמיד.

למידע נוסף, ולתיאום פגישת היכרות וייעוץ, צרו קשר:

בטלפון:  054-244-4457  |  באימייל:  batel@batelhazan.co.il  |  בטופס הפנייה בעמוד "צור קשר" באתר

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Table of Contents

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן